VPKB Kapel De Olijftak, Brasschaat
 
 
Ds. Jan van den Berg (geb. 19-5-1951)

Ds. Jan van den Berg (geb. 19-5-1951)

Tot en met 31 oktober 2016 was ds. Jan van den Berg als predikant verbonden aan Kapel De Olijftak. Op zondag 30 oktober vierden we onder grote belangstelling zijn afscheid wegens emeritaat. Jan is geboren in 's Gravenhage in Nederland en studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na aanvankelijk in het godsdienstonderwijs te hebben gewerkt, is hij in 1983 als predikant en docent uitgezonden naar de Igreja Evangélica Reformada in São Paulo in Brazilië. Vanaf 1990 was hij predikant van de Samen-op-weg kerk in Oss in Noord-Brabant, en vanaf januari 1995 werkzaam in Brasschaat en omgeving. Ds. van den Berg is gehuwd met mevr. Jane Falconi Vaz, geboren in Belo Horizonte in Brazilië.Een breed samengestelde beroepingscommissie heeft van de kerkenraad de opdracht gekregen een nieuwe predikant te werven en bij gebleken geschiktheid te beroepen. De beroepingscommissie neemt haar taak zeer serieus en is nog niet tot een eindresultaat gekomen.

Onderstaand de samenvatting van het functieprofiel:
 

Kapel De Olijftak te Brasschaat,
deel uitmakend van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), zoekt

een enthousiasmerende voorganger,

die zich met hart en ziel èn samen met ons wil inzetten om onze ambities waar te maken en onze gemeente verder uit te bouwen. De leden van Kapel de Olijftak hebben aangegeven van de nieuwe voorganger te verwachten dat deze de geloofsbelijdenis onderschrijft en het Protestants Christelijk geloof uitdraagt. Ze hechten veel waarde aan levendige en inspirerende kerkdiensten met diepgang in de preek. Ook vinden ze het belangrijk dat de voorganger in staat is om de Bijbelse boodschap te vertalen naar onze tijd, ons dagelijks leven en onze rol als christen in deze wereld.

Spreekt u dit aan en bent u:

 • een bruggenbouwer die het vermogen heeft verbindend te zijn en de veelkleurigheid van onze gemeente een uitdaging vindt?
 • een regisseur, een coördinator, maar zeker ook een teamspeler die gemeenteleden in alle leeftijden weet te motiveren en in beweging te zetten rondom de kerk en de kerkdiensten?
 • maatschappelijk betrokken?
 • toegankelijk voor jong en oud, arm en rijk?
 • iemand die mensen aanspreekt in de taal van deze tijd?
 • open voor contacten met de andere geloofsgemeenschappen in Brasschaat, Antwerpen en omgeving?
 • iemand met hart voor pastoraat en diaconaat?
 • iemand die overweg kan met culturele verschillen en constructieve oppositie?
 • enthousiast geworden door wat u over onze gemeente heeft gelezen of gehoord?

Bent u in het bezit van een professionele master protestantse godgeleerdheid, optie pastoraat, erkend door de PKN en/of de VPKB  en hebt u meerdere jaren ervaring in een gemeente in België, Nederland of het buitenland?

Dan komen wij heel graag met u in contact.
 
We bieden:

 • Een inspirerende woon- en werkomgeving; de standplaats is Brasschaat. Het werkgebied betreft het noordwestelijk deel van de provincie Antwerpen (Ekeren-Brasschaat-Kapellen, maar ook Kalmthout, Putte, Essen, Wuustwezel, Hoogstraten, etc.)
 • Een kleine veelkleurige gemeente die open staat voor nieuwe ideeën en die ook bereid is om zelf de handen uit de mouwen te steken;
 • Een modern multifunctioneel kerkgebouw voorzien van presentatiefaciliteiten;
 • Predikantswedde, pensioen en kostenvergoedingen overeenkomstig de Belgische wetgeving en de kerkorde van de VPKB.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk vanwege het verstrijken van de sluitingstermijn.
 

terug
 
 
 
 
Adresgegevens
Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België

Tel: +32 (0)3.653.0158

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.