VPKB Kapel De Olijftak, Brasschaat
 
 
Het einde? (2) Het einde? (2)

In de afgelopen jaren hebben we de nodige eindtijdprofeten de revue zien passeren. Zo voorspelde Harold Camping het einde van de wereld op 21 mei 2011, wat hij later verschoof naar 21 oktober 2011, waarna het heel stil werd om Harold. Kort daarna hadden we de “profeet” Ronald Weinland, die zijn “eindtijd” van 26 mei 2012 overleefde, evenals zijn verschuiving naar 19 mei 2013. Wat we nu beleven geeft voeding aan theorieën over de eindtijd, want zoveel ellende en onzekerheid hebben we de afgelopen 80 jaar niet meegemaakt. Het is dan niet meer dan logisch dat de ene na de andere voorspelling aan de wereld gepresenteerd zal worden. En die komen dan niet zomaar, nee, alles zal worden gedaan om het “bewijs” te leveren van de naderende eindtijd. En welk boek geeft dan een betere voedingsbodem dan de Openbaringen van Johannes?
In de kapelbode van februari schreef ik over de complottheorie rond de Amerikaanse president Barack Obama, waarover ik toen een slip van de sluier oplichtte. Er is echter veel meer over hem gespeculeerd, wat ik de goede lezer van deze kapelbode niet wil onthouden. Om de theorie geloofwaardig te maken is alles uit de kast gehaald om beweringen te onderbouwen. En dat is dan ook gedaan!
Zo wordt beweerd dat uit een linguïstische analyse van zijn naam blijkt dat Barack in het Aramees “bliksem” betekent en dat “Baham” betekent “hemel, hoogte of zeer hoge plaats”. Wil je die twee substantieven met elkaar verbinden dan moet je in het Aramees ”u” of ”o” invoegen. Dan wordt het dus “Baraq O Bamah”. De schrijver van dit epistel gaat dan verder door een verband te leggen met Lucas 10:18: “Hij (Jezus) zei tegen hen: Ik heb Satan als een lichtflits uit de hemel zien vallen” en te suggereren dat met de Satan Baraq O Bahma bedoeld is.
Uit het autobiografische boek “Dreams from my Father”, geschreven door een ghostwriter van Obama wordt wel een heel aparte droom vermeld:
”Toen ik eindelijk in slaap viel, droomde ik dat ik langs een dorp liep waar kinderen speelden voor ronde hutten, slechts gekleed in kralensnoeren. Oude mannen zwaaiden naar mij bij het voorbijkomen. Maar hoe verder ik ging, hoe meer begon ik te merken dat mensen angstig kken naar iets dat zich achter mij bevond en zich in hun hutten haasten als ik voorbij kwam. Ik hoorde het gegrom van een luipaard  en begon te lopen in  het bos, struikelend over stronken en lianen, tot ik niet meer verder kon en ik temidden van een open plek op mijn knieën viel. Toen ik weer voor mij keek zag ik een reusachtige en dreigende figuur, zo groot als de bomen en slechts gekleed in een lendendoek en die me met levenloze ogen aankeek vanuit een spookachtig masker. Ik hoorde niets behalve een donderende stem die zei dat het tijd was”. De machtigste man op aarde, met het sterrenbeeld van de leeuw die zulke dromen heeft?
Zo is men nog verder gegaan en verbanden gevonden die er zijn of niet zijn , die wijzen op Barack Obama als de Satan; niet dat hij dat is, maar dat het “Systeem” wil doen voorkomen dat hij dat is. Bijvoorbeeld dat de postcode van Obama in Chicago 60606 was (laat de nullen weg en dan heb je weer 666) en dat in de show  voor de Super Bowl in 2012,  Madonna verkleed was als ISIS en bijna letterlijk geboorte gaf op de troon die toen werd meegedragen.
Een van de mogelijke scenario’s is dat de Beast van Obama beschoten wordt of door een hacker stuurloos wordt gemaakt en tegen een muur rijdt; wekenlang is het onduidelijk of hij het zal halen en dan plotseling is hij er weer. In de tussentijd was er martial law, maar door de wonderbare opstanding van Obama werd hij zonder verkiezingen herkozen voor een derde termijn, waardoor Satan heerser wordt van de hele wereld en deze naar de ondergang kan leiden. Mogelijk? Wie weet, maar als je statistisch bekijkt hoeveel mensen in de VS op dezelfde dag en hetzelfde jaar geboren zijn als B.O, ruim 1300, dan zullen er ook wel de nodige bij zijn die iets met 666 te doen hebben, om nog maar te zwijgen van mensen die op een andere datum geboren zijn en iets gemeen hebben met 666 en het occulte. Het zou interessant zijn na te gaan wie er in Europa in aanmerking komt! Laten we deze complottheorie echter maar voor wat het waard is en hopen dat na deze zwarte Amerikaanse President een democratische “Eva” aan het roer komt.
 Probus, 20 april 2015            

terug
 
 
 
 
Adresgegevens
Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België


Tel: +32 (0)3.653.0158
of raadpleeg onze Nieuwsbrief
 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.