VPKB Kapel De Olijftak, Brasschaat
 
 
Wat is een protestantse gemeente? Wat is een protestantse gemeente?

Het protestantisme is in de zestiende eeuw ontstaan als protestbeweging binnen de rooms-katolieke kerk. Het protest richtte zich met name tegen de verworden structuur van de kerk. Grote namen in die beweging waren Maarten Luther, Huldrich Zwingli, Menno Simons en Jean Calvijn.

Zij riepen allen terug naar de bijbel als bron en inspiratie voor het christelijk leven. Maar tevens bleek hun zicht op de bijbel te leiden tot verschillen binnen het protestantisme.

Protestantse kerken zijn bijna altijd nationaal georganiseerd. In dit land noemen we ons de Verenigde Protestantse Kerk in België. Daarmee wordt reeds aangegeven dat we de verschillen binnen het protestantisme proberen te overbruggen.

terug
 
 
 
 
GESLOTEN WEGENS COVID-19
ONS LAND IS NAGENOEG IN LOCKDOWN. DAT BETEKENT DAT KERKEN GESLOTEN ZIJN. ZO OOK KAPEL DE OLIJFTAK . JONGERENACTIVITEITEN GAAN EVENEENS NIET DOOR.
U KUNT DE PREDIKANT BEREIKEN OP HET TELEFOONNUMMER HIERONDER. U VINDT ELKE WEEK EEN NIEUWE BOODSCHAP ONDER HET KOPJE 'PREKEN'.
 
Adresgegevens
Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België


Tel: +32 (0)3.2368154
of raadpleeg onze Nieuwsbrief
 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.