VPKB Kapel De Olijftak, Brasschaat
 
 
Kindernevendienst (4 – 12 jaar) Kindernevendienst (4 – 12 jaar)

Daarna steekt een van de kinderen aan de Paaskaars het lichtje aan dat met de kinderen meegaat naar hun eigen ruimte. Er is kindernevendienst voor 4 – 8 jarigen en 9 – 12 jarigen. Vlak voor het einde van de kerkdienst komen de kinderen terug in de kerk voor de zegen.

We werken met de kinderen uit Kind op Zondag. We bespreken dezelfde bijbelteksten als in de kerkdienst gelezen worden. Na de bijbellezing en een gesprek met de kinderen zingen we een lied, maken we een knutselwerkje of doen we een spelletje.

Twee keer per jaar is er een groot project: het veertigdagenproject (voorbereiding op Pasen) en het adventproject (voorbereiding op Kerst). In die weken is er extra aandacht voor de kinderen in de kerk.

Een keer per jaar organiseren we met de kinderen een jeugddienst. Samen met de kinderen en de dominee bereiden we deze dienst voor. De kinderen kiezen de teksten, lezen gebedjes, verzorgen de schriftlezing en de tieners hebben zelfs een eigen preek. De dag voor de jeugddienst zijn we allemaal in de kerk. De kinderen blijven slapen in de kerk. Het hoogtepunt van het jaar

Minimaal 1x per jaar is er ook een jeugd- en gezinsweekend.

   

De kinderen van de kindernevendienst hebben een eigen project waarvoor ze geregeld actievoeren: kindertehuis Lar Feliz in Brazilie. Een gezin uit onze kerk is in Brazilië bij de kinderen van Lar Feliz op bezoek geweest. In 2012 gaat een scoutsgroep uit Brasschaat naar Brazilië om in Lar Feliz te werken.

terug
 
 
 
 
GESLOTEN WEGENS COVID-19
ONS LAND IS NAGENOEG IN LOCKDOWN. DAT BETEKENT DAT KERKEN GESLOTEN ZIJN. ZO OOK KAPEL DE OLIJFTAK . JONGERENACTIVITEITEN GAAN EVENEENS NIET DOOR.
U KUNT DE PREDIKANT BEREIKEN OP HET TELEFOONNUMMER HIERONDER. U VINDT ELKE WEEK EEN NIEUWE BOODSCHAP ONDER HET KOPJE 'PREKEN'.
 
Adresgegevens
Leopoldslei 35
2930 Brasschaat
België


Tel: +32 (0)3.2368154
of raadpleeg onze Nieuwsbrief
 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.